Ferrari’nin altın yıllarında teknik direktör olarak büyük başarılara imza adan Ross Brawn’ın, İtalyan ekibine geri dönebileceği spekülasyonları yapılıyor.
Michael Schumacher’li dönemde Ferrari’de bulunan İngiliz teknik adam, dün İnterlagos’ta Maranello ekibine ayrılan alanda takım patronu Stefano Domenicali ile görüşürken görüntülenmişti.
58 yaşındaki Brawn’ın er ya da geç Mercedes’deki pozisyonunu Paddy Lowe’ye bırakacağı biliniyor. Lowe, geçtiğimiz hafta Austin’de yaptığı açıklamada, “Ross, bir noktada geri çekilecek. Şu an Ross’un bu konudaki çağrısını bekliyoruz” ifadesini kullanmıştı.
Ross’un Mercedes’den ayrılma kararından çok, Ferrari’ye döneceğini açıklamasının önemli bir gelişme olacağını belirten yorumcular, bunun İtalyan ekibinde takım yönetimi açısından da önemli bir değişime yol açabileceğini belirtiyor.
İngiliz Sky televizyonuna konşuan Domenicali, yerine başka bir ismin gelebilmesi için farklı bir pozisyona atanmaya hazır olup olmadığı sorusuna, “Elbette. Bunun en iyi çözüm olduğunu görürsem, hemen yarın bunu yaparım, kesinlikle” karşılığını verdi.
Domenicali, “Ayrıca bu kararı alacak patronlarım var. Sonuç olarak en önemli şey Ferrari’nin birkez daha Formula 1’de ölçüt alınan bir takım olmasıdır” yorumunda bulundu.
Yeniden Brawn’la yan yana çalışmaktan mutlu olup olmayacağı sorusuna ise Domenicali, “Bu soruya cevap veremem. Çünkü ne cevap verirsem vereyim, gazetelerde bir sürü başlık olacaktır. Ross’a, her şeyden önce bir arkadaş olarak, bir profesyonel olarak saygım büyük. O yüzden, bekleyip görelim” dedi.
Bir önceki makalemiz olan Elektrikli Arabalar 2 Dakika İçin'de Sarj Olucak başlıklı makalemizi okudunuz mu?