Lamborghini, piste özel olarak geliştirilen Huracan LP 620-2 Super Trofeo’yu geçtiğimiz günlerde tanıttı. Dallara Mühendislik ile birlikte geliştirilen otomobilin gelişim sürecinde Miura’nın gelişim sürecine de katkıda bulunmuş Gian Paolo Dallara’nın fikirlerinden de faydalanılmış.
SADECE PİST KULLANIMI İÇİN GELİŞTİRİLDİ
Sadece pist kullanımı için geliştirilen otomobil ayarlanabilir ön ve arka difüzörler ve 10 farklı pozisyona ayarlanabilen sabit arka kanadı ile daha aerodinamik, geniş bir gövdeye sahip olmuş. Pirelli ise Huracan Super Trofeo’nun lastiklerini üretmek üzere görevlendirilmiş. Otomobilin 5.2-litre V10 motoru 620 bg’lik maksimum gücüyle standart otomobile göre 10 bg daha fazla güç üretiyor. Ürettiği gücü direkt olarak arka aksa gönderen Huracan Super Trofeo 1271 kg’lık ağırlığıyla standart otomobile kıyasla 151 kg daha hafif.
Önümüzdeki yılın Blancpain Super Trofeo serilerinde piste çıkacak olan otomobil selefi Gallardo LP 570-4 Super Trofeo ile aynı sınıfta yer almayacak.
Bir önceki makalemiz olan Opel Zafira Tourer EcoFlex başlıklı makalemizi okudunuz mu?
Bayağı iyiymiş 😀 Hoşuma gidiyor böyle araçlar