Volkswagen; 1.4 TSI 140 ps, 1.2 TSI 105 ps, 1.4 TSI 122 ps ve 1.6 TDI 105 ps motor seçeneklerini kullanıcıya sunmuş. Test konuğumuz olan Golf ise 1,6 TDI Bluemotion motora sahipti. Bu motor 3000 ila 4000 d/d arasında 105 ps güç, 1500 ila 2750 d/d’lar arasında ise 250 Nm tork değeri üretiyor. 7 ileri DSG şanzıman ile kombine edilmiş bu ünite 0-100 Km/s hızlanmasını 10,7 sn’de tamamlarken, maksimum 192 Km/s’lik bir hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketim değeri ise 3,9 litre olarak belirlenmiş. Biz testimiz sırasında normal kullanımlarda 5.6 litrelik bir kullanım elde ettik. Ancak dikkatli kullanımlarda fabrika verilerini tutturmak hayal değil. 1.6 litrelik bu ünitenin başarılı bir grafik çizdiğini rahatça belirtelim. DSG şanzımanın hızlı ve sarsıntısız geçişleri bu konuda en büyük yardımcısı.
Bunun yanında golf 7 de
Konfor & Yol Tutuş
Volkswagen Golf 7’de konfor odaklı bir süspansiyona yer vermiş. Bu sayede asfalttan gelen şok darbelerini emmekte başarılı oluyor. İç mekân da kullanılan malzemeler ile konfor çıtasını yükseltirken, ses yalıtımı üzerine de dersini çalışan Volkswagen’in iyi işler başardığını rahatça söyleyebiliriz. Yol tutuş konusunda ise hisli direksiyon ve ESP en büyük yardımcılarınız arasında.
Güvenlik
Volkswagen markasının efsane modeli Golf, yedinci nesliyle Euro Ncap çarpışma testlerine katıldı. Tasarım konusunda çok fazla farklılık bulunmamasından dolayı bu konuda eleştiri alsa da güvenlikte 5 yıldızı tartışmasız şekilde almayı başarıyor. Önden çarpışmalarda sabit kalan otomobil, sürücü ve yolculara gerekli güvenliği sağlamayı başarıyor. Yandan araç çarpışmalarında da başarısını devam ettiren bu model sabit bariyer çarpışmalarında bel ve göğüs bölgesinde tam puan alamadı. Arkadan çarpmalarda ise yüksek puan almayı başaran Golf 7, çeşitli güvenlik donanımlarıyla 5 yıldız almayı başardı.
Bir önceki makalemiz olan Nissan X-Trail Tanıtıldı başlıklı makalemizi okudunuz mu?